Αρχική VivamusΠαθήσεις Δυσπεψία, Καούρες, Οστεοπόρωση, κίνδυνοι, αντιμετώπιση & FLAVON

Δυσπεψία, Καούρες, Οστεοπόρωση, κίνδυνοι, αντιμετώπιση & FLAVON

by NIKOLE

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από δυσπεψία, καούρες, έλλειψη σιδήρου και γενικότερα θρεπτικών στοιχείων, οστεοπόρωση. Γνωρίζετε ότι όλα αυτά μπορεί να οφείλονται σε δυσλειτουργία του στομάχου; Παράλληλα σε αυτή την περίπτωση τί μπορείτε να κάνετε; Το συγκεκριμένο άρθρο δίνει απαντήσεις.

Το στομάχι εκκρίνει μια σειρά από οξέα που σκοπό έχουν να βοηθήσουν στη διάσπαση των τροφών που τρώμε σε θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα μας.

Το πιο γνωστό οξύ στο στομάχι είναι το υδροχλωρικό οξύ. Η έλλειψη υδροχλωρικού οξέος σε σημαντικές ποσότητες στο στομάχι δημιουργεί μια κατάσταση που ονομάζεται υποχλωρυδρία. Η αχλωρυδρία είναι ο όρος που χρησιμοποιείται αν δεν υπάρχουν οξέα στο στομάχι. Το να μην είναι κάποιος σε θέση να αφομοιώσει σωστά το φαγητό του, μπορεί να τον οδηγήσει σε μια σειρά από διατροφικά προβλήματα, με ήπια έως σοβαρά συμπτώματα.

Δυσπεψία

Εάν δεν έχετε επαρκή οξέα στο στομάχι για να διασπάσετε τα τρόφιμα που τρώτε, μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσπεψία. Η δυσπεψία μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών συνθηκών, όμως δεν είναι απαραίτητα ενδεικτική της υποχλωρυδρίας. Μπορεί να παρατηρήσετε πόνο στην άνω κοιλιακή χώρα, να έχετε αέρια, απώλεια όρεξης, ναυτία, δυσκοιλιότητα ή διάρροια σε περίπτωση που έχετε δυσπεψία. Ένας τρόπος να αποτρέψετε τη δυσπεψία ως αποτέλεσμα χαμηλών οξέων στο στομάχι σας είναι να τρώτε αργά και μικρότερα γεύματα, ούτως ώστε ό,τι γαστρικό οξύ παράγετε να μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό.

Καούρα

Η καούρα είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα οξέα του στομάχου εισέρχονται στον οισοφάγο και προκαλούν μια οδυνηρή αίσθηση καψίματος στο στήθος σας. Ενώ η καούρα συμβαίνει συνήθως όταν υπάρχουν κανονικές ή υψηλές ποσότητες γαστρικού οξέος, υπάρχει περίπτωση κάποιοι άνθρωποι να την εκδηλώνουν επειδή δεν έχουν επαρκές υδροχλωρικό οξύ. Ωστόσο, ο γιατρός θα πρέπει να δοκιμάσει την οξύτητα του στομάχου σας για να κάνει μια σωστή διάγνωση πριν επιχειρήσετε να λάβετε θεραπεία για υποχλωρυδρία.

Ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών

Τα οξέα του στομάχου διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην κατανομή και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που καταναλώνετε με τις τροφές. Τα γαστρικά υγρά απαιτούνται για τη βέλτιστη απορρόφηση του σιδήρου, του ψευδαργύρου, των βιταμινών του συμπλέγματος Β και άλλα ανόργανα άλατα. Επιπλέον, τα οξέα του στομάχου βοηθούν να σπάσουν οι σύνθετες δομές των πρωτεϊνών στα αμινοξέα. Η αποτυχία απορρόφησης αρκετών αμινοξέων μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη, το μεταβολισμό και την παραγωγή ορμονών.

Οστεοπόρωση

Η μακροχρόνια έλλειψη θρεπτικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η οστεοπόρωση. Το ασβέστιο παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της πυκνότητας των οστών, και είναι ένα από τα μέταλλα που απαιτούν ένα όξινο περιβάλλον στο στομάχι για τη σωστή απορρόφηση. Οι ηλικιωμένοι, ιδίως γυναίκες, έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης και έχουν λιγότερα οξέα του στομάχου ταυτόχρονα. Αυτός ο συνδυασμός παραγόντων μπορεί να επιταχύνει την πρόοδο της οστεοπόρωσης, μεγαλώνοντας τον κίνδυνο καταγμάτων των οστών.

Συστάσεις για αποκατάσταση 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείτε να “πείσετε” το σώμα σας στο να παράγει περισσότερα οξέα του στομάχου . Ξεκινήστε με την προσθήκη συμπληρωμάτων βιταμινών στην καθημερινή ρουτίνα σας . Για το λόγο αυτό εμείς επιλέγουμε τα

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΙΟΛ. ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ FLAVON (βλ. ιστοσελίδα μας https://flavonikolekor.weebly.com/)

Ορισμένα άτομα επωφελούνται από την προσθήκη ξύδι -μηλόξυδου και το χυμό λεμονιού σε γεύματα . Δεν είναι όμως πανάκεια κάτι τέτοιο ούτε αρκετό.  Αλλαγές στη διατροφή , όπως το να τρώτε μικρότερα γεύματα , είναι επίσης χρήσιμη . Προσδιορισμός των αλλεργιών τροφίμων και την εξάλειψη αποφυγή τροφίμων από τη διατροφή αποτελεί ένα ακόμη θετικό βήμα προς την ομαλοποίηση των οξέων στο στομάχι.

Για το λόγο αυτό, προτείνουμε το ΤΕΣΤ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ ΤΡΟΦΩΝ με ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, όπου ελέγχουμε κάθε τροφή ξεχωριστά για πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα :

+30 210 9769116

+30 6980 667655

+30 6944 115449

 

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!