Αρχική VivamusΣυμβουλες Εξαιρετικά Γευστικό Υγιεινό Γλυκό και για Vegans

Εξαιρετικά Γευστικό Υγιεινό Γλυκό και για Vegans

by NIKOLE

Λίγες ημέρες πριν έτυχε να παρακολουθήσω την ακόλουθη συνταγή από την τηλεόραση, ακολουθώντας τις οδηγίες το αποτέλεσμα ήταν ένα εύγεστο και υγιεινό γλυκό, σας το προτείνω! Οι δόσεις που ακολουθούν βασίζονται στο βίντεο και αφορούν πολύ μικρή ποσότητα. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε πολλαπλασιάζοντας τις δόσεις ανάλογα με την επιθυμητή ποσότητα και τα άτομα που θα καλέσετε ή θα το προσφέρετε.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

1/3 φλυτζάνι τσαγιού αμύγδαλα τριμμένα σκόνη (είτε αγορασμένο βιολογικό είτε το ετοιμάζετε εσείς)

1/4  φλυτζάνι τσαγιού καρύδα τριμμένη (βιολογική πάντα προτιμώ)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, χρησιμοποίησα βούτυρο καρύδας με chia βιολογικό.

ΚΡΕΜΑ

1 ώριμο αβοκάντο

3 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι

Μαρμελάδα ανάλογα με την ποσότητα που επιθυμείτε για να καλύψετε την επιφάνεια, προτιμήστε να είναι με φρούτα βιολογικής καλλιέργειας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα υλικά της βάσης σε μπωλ και τα ανακατεύετε. Λιώνετε το βούτυρο, το αφήνετε για λίγο να κρυώσει και το προσθέτετε στο μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε τσέρκυ για να πάρει σχήμα και να σταθεροποιηθεί δημιουργώντας την πρώτη στρώση, και συνεχίζεται με την επικάλυψη με την κρέμα.
Αφού κόψετε το αβοκάντο σε 2 μέρη κάθετα χαράσσοντας με το μαχαίρι (ανοίγει αμέσως το ώριμο) αφαιρείτε τον καρπό καρφώνοντας το μαχαίρι και τραβώντας το, αφαιρείτε το υλικό με κουτάλι.
Μεταφέρετε στο μπλέντερ και ρίχνετε το πορτοκάλι.
Χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρετε στη βάση δημιουργώντας άλλη μια στρώση. Ολοκληρώνετε με μαρμελάδα και αν θέλετε μια φέτα πορτοκαλιού, ένα λουλούδι, λίγα φυστίκια αιγίνης…..

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!