Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Πρόταση για Πρωϊνό Συνταγή Χωρίς Γλουτένη Vegan Βρώμη Καραμελλωμένη Μπανάνα με Μαύρη Σοκολάτα

Πρόταση για Πρωϊνό Συνταγή Χωρίς Γλουτένη Vegan Βρώμη Καραμελλωμένη Μπανάνα με Μαύρη Σοκολάτα

by NIKOLE
Πολλές Μητέρες και όχι μόνο, συχνά μας ρωτούν τί πρωϊνό να ετοιμάσουν για την Οικογένειά τους και κυρίως για τα παιδιά. Αποφασίσαμε λοιπόν να συμπεριλάβουμε συνταγές διάφορες σταδιακά ιδιαίτερες, πρωτότυπες και σίγουρα υγιεινές.Ξεκινάμε με την 1η.  Βρώμη με γλυκές καραμελωμένες μπανάνες και απαλά μικρά κομματάκια (τσιπς) μαύρης σοκολάτας. Συστατικά που κάνουν αυτή την συνταγή να μοιάζει περισσότερο με ένα πολυτελές επιδόρπιο παρά ένα υγιεινό πρωινό! (vegan, χωρίς γλουτένη)Aν σκέφτεστε ότι η βρώμη είναι “βαρετή” ως επιλογή ακόμα και για πρωινό, μάλλον θα αναθεωρήσετε με τη συγκεκριμένη συνταγή.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα υγιεινό πρωινό με βάση το θρεπτικό πλιγούρι βρώμης, που “ντύνεται” με καραμελοποιημένη μπανάνα και τσιπς μαύρης σοκολάτας  Η βρώμη μπορεί να συνδυαστεί με καρπούς, καρύδια ή ακόμα και μπαχαρικά ή αλμυρές γεύσεις.  Οι δυνατότητες πρωινού είναι ατελείωτες.Επιπλέον η βρώμη καθώς είναι γεμάτη υγιείς φυτικές ίνες, μπορεί να διατηρήσει το αίσθημα της πληρότητας για ώρες, διατηρώντας ταυτόχρονα τη χοληστερόλη υπό έλεγχο. Ακόμα ένας λόγος για να προσθέσετε πλιγούρι βρώμης στο πρωινό σας.Επιπλέον όσοι δεν τρώτε πρωινό, ίσως αποφασίσετε να το κάνετε όταν τελειώσετε το διάβασμα αυτής της συνταγής.  Μάλιστα είναι πολύ πιο εύκολη από ότι μπορεί να φανταστείτε. Ενώ μαγειρεύετε τη βρώμη, ρίξτε μερικές φέτες μπανάνας σε ένα μια αντικολλητική κατσαρόλα για δύο λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε τα κομμάτια σοκολάτας πάνω στο πλιγούρι και αφήστε τα να λυώσουν. Αυτό είναι! Μια γεύση γλυκιά και νόστιμη.Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά
Δόση: 1 μερίδα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι βρώμης
“Σπρέι” ελαιολάδου
1/2 μεσαία μπανάνα, σε φέτες
1 κουταλιά σούπας  λεπτές φέτες (τσιπς) μαύρης σοκολάτας *

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βγάλτε το νερό να βράσει. Ανακατέψτε τη βρώμη και χαμηλώστε τη θερμότητα. Σιγοβράστε μέχρι να απορροφήσει η βρώμη όλο το υγρό, 3-5 λεπτά.
Ενώ η βρώμη βράζει, “ψεκάστε” μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου σε μια αντικολλητική κατσαρόλα. Προσθέστε φέτες μπανάνας σε ένα μόνο στρώμα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελοποιηθούν, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
Βάζετε τη βρώμη σε μπολ και από πάνω τις καραμελωμένες μπανάνες και τα τσιπς σοκολάτας.

Μετάφραση από αντίστοιχο κείμενο στα Αγγλικά

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!