Αρχική VivamusΒότανα Ριγανη και οφελη

Ριγανη και οφελη

by NIKOLE

To ριγανέλαιο  είναι μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες, αν το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι υπό επίθεση από έναν ιό κοινού κρυολογήματος, τη γρίπη, αναπνευστικές λοιμώξεις ή άλλες ασθένειες. Αυτό οφείλεται στις αποχρεμπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Πέρα από αυτό, το λάδι ρίγανης αντιμετωπίζει τόσο τα συμπτώματα όσο και την υποκείμενη μόλυνση που προκάλεσε τα ερεθιστικά συμπτώματα. Υπάρχουν μερικές ανεπιθύμητες ενέργειες στη χρήση του ριγανέλαιου, συμπεριλαμβανομένου του στομάχου, τοπικό ερεθισμό, αλλεργικές αντιδράσεις και επιπλοκές με την εγκυμοσύνη. Πριν χρησιμοποιήσετε λάδι ρίγανης για συμπτώματα κρύου και γρίπης, μιλήστε σε γιατρό σχετικά με τυχόν πιθανούς κινδύνους.

Τι είναι το  ριγανέλαιο
Αυτό το ισχυρό έλαιο αποστάζεται από τα αποξηραμένα φύλλα του φυτού ρίγανης, η πιο κοινή ποικιλία των οποίων είναι γνωστή ως Origanum vulgare. Ενώ η ρίγανη είναι ευρέως γνωστή ως ένα νόστιμο βότανο που δίνει γεύση σε μεγάλη ποικιλία πικάντικων πιάτων, το συμπυκνωμένο λάδι αυτού του βοτάνου “λατρεύεται¨ σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Εγγενής στην περιοχή της Μεσογείου, το λάδι ρίγανης έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική για χιλιάδες χρόνια και είναι πλέον ευρέως διαθέσιμο. Αυτό το λάδι έχει σκούρο κίτρινο χρώμα και έχει πολύ έντονο άρωμα, γι ‘αυτό και κάποιοι επιλέγουν να το χρησιμοποιήσουν σε μαγειρικές εφαρμογές. Ωστόσο, ως θεραπευτικό έλαιο, η ρίγανη μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά, να χρησιμοποιηθεί υπογλώσσια, να ληφθεί από το στόμα. Τέλος μπορείτε να το εισπνεύσετε. Ολες αυτές οι χρήσεις μπορούν να αποδώσουν έναν εντυπωσιακό κατάλογο από οφέλη.. Αυτές οι υγιείς επιδράσεις του ριγανέλαιου για το κρύο και τη γρίπη μπορούν να αποδοθούν στα υψηλά επίπεδα θυμόλης και καρβακρόλης, τα οποία είναι αντιοξειδωτικές φαινολικές ενώσεις, καθώς και ροσμαρινικό οξύ, διάφορα τερπένια, ψευδάργυρος, ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνη Α και βιταμίνη C.

Οφέλη από το ριγανέλαιο  για το κρύο και τη γρίπη
Αν αισθάνεστε ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι συνεχώς υπό επίθεση, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου, θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ρίγανη για συμπτώματα κρύου και γρίπης, καθώς περιέχει διάφορες ενώσεις που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Καρβακρόλη
Η πιο ισχυρή ένωση σε λάδι ρίγανης και επίσης με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αυτό το λάδι.. Διαθέτοντας πολυάριθμες αντιμικροβιακές ιδιότητες, αυτό το δραστικό συστατικό είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο αυτό το έλαιο είναι τόσο φημισμένο για την εξάλειψη των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης. Στην πραγματικότητα, η καρβακρόλη είναι γνωστό ότι διασπάται μέσω της εξωτερικής κυτταρικής μεμβράνης των βακτηριδίων, επιτρέποντάς τους να εξουδετερωθούν από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.

Βιταμίνη C
Παγκοσμίως γνωστή ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, η βιταμίνη C βρίσκεται σε μέτριες ποσότητες σε έλαιο ρίγανης, όπου μπορεί να διεγείρει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση ψυχρού ιού ή βακτηριακής λοίμωξης. Η βιταμίνη C καταπραΰνει επίσης τη φλεγμονή και λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό για να ανακουφίσει το στέλεχος στο ανοσοποιητικό σύστημα. Τέλος, συμμετέχει στη σύνθεση κολλαγόνου, η οποία απαιτείται για την ανάκτηση και την επούλωση των ιστών μετά από εκτεταμένο κρυολόγημα ή γρίπη.

Θυμόλη
Η αποτελεσματικότητα του ριγανέλαιου σε συμπτώματα ψύχους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θυμόλη, το δευτερεύον ενεργό συστατικό σε αυτό το φυσικό φάρμακο. Η θυμόλη διαθέτει αντιμυκητιακές και αντισηπτικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην αποτοξίνωση και καθαρισμό των αναπνευστικών οδών σας. Είναι επίσης γνωστό ότι προωθεί την επούλωση και προστατεύει τους ιστούς των αναπνευστικών οδών σας από βλάβες ως αποτέλεσμα βίαιου βήχα.

Βιταμίνη Ε
Το λάδι ρίγανης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προστασία της πρώτης γραμμής άμυνας του οργανισμού από το κρύο και τη γρίπη – το δέρμα. Με αντισηπτικές, αντιπαρασιτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες, εκτός από τις αντιοξειδωτικές επιδράσεις της βιταμίνης Ε, το λάδι ρίγανης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης, παρεμποδίζοντας τα να ξαναεμφανιστούν.

Ροσμαρινικό οξύ
Αυτό το στοιχείο του λαδιού ρίγανης παίζει διάφορους μοναδικούς ρόλους στη διαδικασία επούλωσης. Λειτουργεί ως  αντιοξειδωτικό, αντιισταμινικό,μπορεί να ρυθμίσει την ανοσολογική απόκριση του σώματος και να αποτρέψει την υπερβολική οξειδωτική καταπόνηση, επιτρέποντας στις φυσικές σας άμυνες να λειτουργήσουν πιο σωστά ενάντια στα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης.

Θεραπεία# 1

Αναμίξτε 4-5 σταγόνες από αυτό το λάδι στο πρωινό σας ποτήρι χυμού πορτοκαλιού, ή το μίγμα με λάδι καρύδας. Αυτό γίνεται για να αραιωθεί η γεύση, καθώς το λάδι ρίγανης έχει πολύ ισχυρή γεύση. Μπορείτε να τοποθετήσετε το λάδι καρύδας κάτω από τη γλώσσα σας, ή να πιείτε τον χυμό πορτοκαλιού κανονικά. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 2-3 φορές την ημέρα μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Θεραπεία # 2

Ρίξτε 5-6 σταγόνες ρίγανης σε μια κατσαρόλα με ατμό νερό και στη συνέχεια εισπνεύσετε τον ατμό (ενώ καλύπτετε το κεφάλι με μια πετσέτα). Αυτό μπορεί γρήγορα να μεταφέρει τις αρωματικές ενώσεις του ελαίου στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, ενώ παράλληλα καθαρίζει τους κόλπους σας και ανακουφίζει από την πίεση.

Λάδι Ρίγανης για βήχα
Για να απαλύνει τον βήχα, το λάδι ρίγανης κόβει το φλέγμα και τη βλέννα, μειώνει τη φλεγμονή των αναπνευστικών οδών, εξαλείφει τον ιό ή τα βακτηρίδια που προκαλούν το βήχα και διεγείρει την επούλωση των ιστών στην περιοχή. Όταν το σώμα ανιχνεύει τη συσσώρευση αποβλήτων που πρέπει να αποβληθούν, ο βήχας είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους για την ταχεία εξάλειψη των αποβλήτων ή των τοξινών. Ωστόσο, ο βήχας μπορεί επίσης να είναι μια οδυνηρή, ερεθιστική συμπεριφορά για τις αναπνευστικές οδούς και το στήθος.

Ο βήχας είναι συνήθως οξύς ή χρόνιος, ο πρώτος είναι το αποτέλεσμα μιας λοίμωξης από το αναπνευστικό σύστημα και ο τελευταίος προκαλείται από μια πιο μακροχρόνια αναπνευστική κατάσταση, όπως η βρογχίτιδα ή το εμφύσημα. Το έλαιο ρίγανης μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τα φαρμακευτικά προϊόντα που συνιστώνται τόσο συχνά για να καταπραΰνουν αυτά τα συμπτώματα. Ενώ τα αντιβηχικά και άλλα φάρμακα μπορούν να καλύψουν την ανάγκη για βήχα και ανακούφιση, συχνά αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν τη ρίζα. Τα αντιοξειδωτικά, οι αντιβακτηριακές ενώσεις, τα ανόργανα άλατα και οι βιταμίνες που βρίσκονται στο λάδι ρίγανης συμβάλλουν στην επίθεση του υποκείμενου παθογόνου παράγοντα ενώ ταυτόχρονα θεραπεύουν τους τραυματισμένους ιστούς στο λαιμό, ανακουφίζοντας τη φλεγμονή στο στήθος και κόβοντας οποιαδήποτε συμφόρηση για να μειώσουν την πίεση και την ενόχληση.

Θεραπεία # 1

Προσθέστε λίγες σταγόνες ρίγανης στο μαξιλάρι σας τη νύχτα ή τρίψτε λίγες σταγόνες αραιωμένου ελαίου στο σώμα σας πριν πάτε για ύπνο (1 μέρος λαδιού ρίγανης: 3 μέρη φοινικέλαιου). Οι αρωματικές ενώσεις σε έλαιο ρίγανης μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της πίεσης στο στήθος και του ερεθισμού, αφήνοντάς σας χωρίς βήχα μέχρι το πρωί.

Θεραπεία # 2

Αναμίξτε 4-5 σταγόνες ρίγανης με ένα κουταλάκι του γλυκού καρύδας και πίνετε αυτό το ισχυρό μείγμα 2-3 φορές την ημέρα. Αυτό θα δώσει στο ανοσοποιητικό σας σύστημα μια συνεχή ώθηση αντιιικών και αντιβακτηριακών ενώσεων, παρέχοντας παράλληλα χαλαρωτική ανακούφιση από το βήχα όλη την ημέρα.

https://www.organicfacts.net/oregano-oil-cold-flu.html?utm_source=onesignal6feb18Oregano oil is one of the best natural remedies if your immune system is under attack by a cold virus, the flu, respiratory infections, or any other illnesses. This is due to its expectorant, anti-inflammatory, antibacterial, antiseptic, and antioxidant properties. Beyond that, oregano oil treats both the symptoms and the underlying infection that caused the irritating symptoms in the first place. There are some side effects to the use of oregano oil, including stomach upset, topical irritation, allergic reactions and complications with pregnancy. Before using oregano oil for cold and flu symptoms, speak to a doctor about any potential risks.

What Is Oregano Oil?

This powerful oil is distilled from the dried leaves of the oregano plant, the most common variety of which is known as Origanum vulgare. While oregano is widely known as a delicious herb that packs a healthy punch when added to a wide variety of savory dishes, the concentrated oil of this herb is even more widely praised in certain parts of the world. Native to the Mediterranean region, oregano oil has been used in traditional medicine for thousands of years, and is now widely available. This oil is dark yellow in color and has a very strong aroma, which is why some people choose to use it in culinary applications. However, as a therapeutic oil, oregano oil can be topically applied, sublingually used, consumed orally or inhaled, all of which can deliver an impressive list of benefits. These healthy effects of oregano oil for cold and flu can be attributed to the high levels of thymol and carvacrol, which are antioxidant phenolic compounds, as well as rosmarinic acid, various terpenes, zinccalciumpotassiumvitamin A and vitamin C, among others.

Benefits Of Oregano Oil For Cold & Flu

If it feels as though your immune system is perpetually under attack, particularly during the cold season, you should begin using oregano oil for cold and flu symptoms, as it contains various compounds that will strengthen the immune system.

Carvacrol

The most powerful compound in oregano oil is carvacrol, and it also comes with the highest concentration in this oil. Boasting numerous antimicrobial properties, this active ingredient is the main reason why this oil is so famed for eliminating symptoms of cold and flu. In fact, carvacrol is known to break through the outer cell membrane of bacteria, allowing them to be neutralized by the body’s immune system.

Vitamin C

Globally known as an immune system-booster, vitamin C is found in moderate quantities in oregano oil, where it can stimulate the production of white blood cells to counter the spread of a cold virus or bacterial infection. Vitamin C also soothes inflammation and functions as an antioxidant to relieve strain on the immune system. Finally, it is involved in collagen synthesis, which is needed to recover and heal the tissues following an extended cold or flu.

Thymol

Using oregano oil for cold symptoms depends highly on thymol, the secondary active ingredient in this natural remedy. Thymol possesses anti-fungal and antiseptic properties, which help detoxify and cleanse your respiratory tracts. It is also known to promote healing and shield the tissues of your respiratory tracts from damage as a result of violent coughing.

Vitamin E

Oregano oil can also be used to protect the body’s first line of defense against cold and flu – the skin. With antiseptic, anti-parasitic and anti-fungal properties, in addition to the antioxidant effects of vitamin E, oregano oil can help prevent cold and flu symptoms by preventing them from ever taking hold!

Rosmarinic Acid

This element of oregano oil plays a number of unique roles in the healing process. From an antioxidant to an antihistamine, this volatile acid can regulate the body’s immune response and prevent excess oxidative stress, allowing your natural defenses to function more properly against cold and flu symptoms.

Remedy #1

Mix 4-5 drops of this oil into your morning glass of orange juice, or blend it with coconut oil. This is done to dilute the flavor, as oregano oil tastes quite strong. You can place the coconut oil under your tongue, or drink the orange juice normally. Repeat this process 2-3 times per day until your cold symptoms disappear.

Remedy #2

Pour 5-6 drops of oregano oil into a pot of steaming water, and then inhale the vapor (while covering the head with a towel). This can rapidly deliver the aromatic compounds of oregano oil to your immune system, while also clearing out your sinuses and relieving pressure.

Oregano Oil For Cough

To soothe a cough, oregano oil cuts through phlegm and mucus, reduces inflammation in the respiratory tracts, eliminates the virus or bacteria causing the cough, and stimulates healing of the tissues in the area. When the body detects a buildup of waste that needs to be expelled, coughing is one of the best methods for rapid elimination of wastes or toxins. However, coughing can also be a painful, irritating behavior for the respiratory tracts and the chest.

Coughing is typically acute or chronic, the former being the result of a respiratory infection, and the latter caused by a more long-term respiratory condition, such as bronchitis or emphysema. Oregano oil can be an excellent alternative to pharmaceuticals that are so often recommended to soothe these symptoms. While antitussives and other medications can mask the need to cough and provide relief, they often fail to address the root cause. The antioxidants, antibacterial compounds, minerals and vitamins found in oregano oil help attack the underlying pathogen, while also healing damaged tissues in the throat, relieving inflammation in the chest, and cutting through any congestion to reduce pressure and discomfort.

Remedy #1

Add a few drops of oregano oil to your pillow at night, or rub a few drops of diluted oil (1 part of oregano oil : 3 parts of carrier oil) on your chest before you go to sleep. The aromatic compounds in oregano oil can help relieve chest pressure and irritation, leaving you cough-free by the morning.

Remedy #2 

Mix 4-5 drops of oregano oil with a teaspoon of coconut oil and drink this potent mixture 2-3 times per day. This will give your immune system a continuous boost of antiviral and antibacterial compounds, while also providing soothing relief from coughing all day.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!