Αρχική VivamusΠαθήσεις Σκευασματα για Ινομυαλγια Supplements for Fibromyalgia

Σκευασματα για Ινομυαλγια Supplements for Fibromyalgia

by NIKOLE

Συμπληρώματα για ινομυαλγία
Panax ginseng
Το βαλσαμόχορτο
Μελατονίνη
Chlorella pyrenoidosa
ALCAR
Αλφα λιποϊκό οξύ
Μαγνήσιο
Παρενέργειες και κίνδυνοι
Πάρε μακριά
ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
Η ινομυαλγία είναι μια χρόνια διαταραχή. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, ομίχλη στον εγκέφαλο και ευρύτατο πόνο. Τα άτομα με αυτή την πάθηση συχνά έχουν ευαίσθητα, οδυνηρά σημεία σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός τους. Οι άνθρωποι με ινομυαλγία έχουν επίσης χρόνιο πόνο στους μυς, τους συνδέσμους και τους αρθρώσεις. Αυτός ο πόνος έρχεται και πηγαίνει στο πέρασμα του χρόνου.

Η αιτία της ινομυαλγίας είναι άγνωστη για τη συμβατική ιατρική. Μπορεί να σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος επεξεργάζεται σήματα πόνου. Επί του παρόντος με βότανα, συμπληρώματα FLAVON μπορείτε να αποκαταστήσετε την ποιότητα στη ζωή σας, γιατί περιέχουν όλες τις απαραίτητες θεραπευτικές & θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα μας, σύμφωνα με κλινικές έρευνες που έχουν προηγηθεί.

Βότανα και συμπληρώματα μπορεί να σας βοηθήσουν. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις φυσικές θεραπείες.

PANAX GINSENG

https://www.healthline.com/health/fibromyalgia/supplements-for-fibromyalgia?utm_source=Sailthru%20Email&utm_medium=Email&utm_campaign=fibro
Panax ginseng
Αυτό το φυτό είναι επίσης γνωστό ως ασιατικό τζίνσενγκ, κορεατικό ginseng και κινέζικο ginseng. Διατίθεται ως συμπλήρωμα βοτάνων. Η μέση συνιστώμενη δοσολογία είναι 200 ​​έως 500 χιλιοστόγραμμα ημερησίως. Panax ginseng μπορεί επίσης να βρεθεί σε μορφή τσαγιού, και ως ρίζα, στη φυσική του κατάσταση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη, βραστά ρίζα για να φτιάξετε 1 φλιτζάνι τσάι. Ενώ είναι σχετικά νέα στον δυτικό κόσμο, το ginseng έχει χρησιμοποιηθεί ιατρικά σε ολόκληρη την Ασία για χιλιάδες χρόνια. Μια μελέτη σχετικά με τη χρήση του Panax ginseng σε άτομα με ινομυαλγία έδειξε ότι είναι αποτελεσματική για τη μείωση του πόνου και τον αριθμό των σημείων προσφοράς που βρέθηκαν στο σώμα. Η ίδια μελέτη έδειξε επίσης ότι το ginseng μπορεί:

βελτίωση της ποιότητας του ύπνου
μειώστε την κόπωση
βελτίωση της συνολικής ικανοποίησης από τη ζωή
ST. ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Το βαλσαμόχορτο
Ένα βλαστό ανθοφορίας, το St. John’s Wort είναι διαθέσιμο σε μορφή δισκίου και κάψουλας. Το St. John’s Wort διατίθεται επίσης ως εκχύλισμα σε μορφή πετρελαίου. Η συνιστώμενη δοσολογία κυμαίνεται από 250 έως 300 χιλιοστόγραμμα, δύο έως τρεις φορές ημερησίως.

Το St. John’s Wort μπορεί να αλληλεπιδράσει αρνητικά με ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αντικαταθλιπτικών και των χαπιών ελέγχου των γεννήσεων, οπότε είναι σημαντικό να συζητήσετε τη χρήση του με το γιατρό σας. Το βαλσαμόχορτο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της κατάθλιψης σε άτομα με ινομυαλγία. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής.

ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ
Η μελατονίνη είναι μια φυσική ορμόνη. Παράγεται στον επίφυτο αδένα, ο οποίος βρίσκεται στον εγκέφαλο. Η μελατονίνη παράγεται επίσης συνθετικά και διατίθεται σε μορφή συμπληρώματος. Αυτή η ορμόνη βοηθά στη ρύθμιση των κύκλων ύπνου, γεγονός που μπορεί να το κάνει ωφέλιμο για τους ανθρώπους με ινομυαλγία. Η κακή ποιότητα του ύπνου και η εξάντληση είναι συνηθισμένα συμπτώματα αυτής της κατάστασης. Η μελατονίνη μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και να μειώσει την κόπωση. Η συνιστώμενη δοσολογία κυμαίνεται από 0,3 έως 5 χιλιοστόγραμμα ημερησίως.

CHLORELLA PYRENOIDOSA
Το Chlorella pyrenoidosa είναι ένα φύκι που συλλέγεται από πηγές γλυκού νερού. Είναι υψηλό σε πολλά μακροθρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων και πρωτεϊνών. Διατίθεται σε φόρμα συμπλήρωσης. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα με ινομυαλγία εμφάνισαν καλύτερη ποιότητα ζωής, λόγω της συνολικής μείωσης των συμπτωμάτων, όταν έλαβαν chlorella σε μορφή συμπληρώματος. Στους συμμετέχοντες στη μελέτη δόθηκε ένας συνδυασμός 10 γραμμαρίων καθαρού chlorella ως δισκίο, συν mL ενός υγρού που περιέχει εκχύλισμα chlorella καθημερινά, για δύο έως τρεις μήνες.

ALCAR
Ακετυλ L-καρνιτίνη (ALCAR)
Το ALCAR είναι ένα αμινοξύ που παράγεται φυσικά από το σώμα. Παράγεται επίσης συνθετικά και διατίθεται σε μορφή συμπλήρωσης. Μια μελέτη, που αναφέρθηκε στην Κλινική και Πειραματική Ρευματολογία, έδειξε ότι το ALCAR μπορεί να μειώσει τον πόνο και την κατάθλιψη σε άτομα με ινομυαλγία. Μερικοί συμμετέχοντες στη μελέτη έλαβαν δόση 1500 mg ALCAR ημερησίως για 12 εβδομάδες. Άλλοι έλαβαν ντουλοξετίνη, ένα αντικαταθλιπτικό. Και οι δύο ομάδες παρουσίασαν βελτίωση στα συμπτώματα, αν και οι ερευνητές ανέφεραν ότι χρειάζονται περισσότερες μελέτες.

ΑΛΦΑ ΛΙΠΟΪΚΟ ΟΞΥ
Το αλφα λιποϊκό οξύ είναι ένα αντιοξειδωτικό που υπάρχει σε κάθε κύτταρο του σώματος. Βρίσκεται επίσης σε τρόφιμα, όπως ζύμη ζυθοποιίας, σπανάκι, κόκκινο κρέας και κρέατα οργάνων. Το άλφα-λιποϊκό οξύ μπορεί να ληφθεί ως συμπλήρωμα σε μορφή κάψουλας. Μπορεί επίσης να χορηγηθεί με ένεση. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου του διαβητικού νεύρου.

Το άλφα-λιποϊκό οξύ μπορεί επίσης να προστατεύει τον εγκέφαλο και τον νευρικό ιστό από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Λόγω της θετικής επίδρασης του άλφα-λιποϊκού οξέος στον πόνο του διαβητικού νεύρου, βρίσκεται σε εξέλιξη δοκιμαστική μελέτη, η οποία σχεδιάστηκε για να αναλύσει τις δυνατότητές της για μείωση του πόνου σε άτομα με ινομυαλγία.

ΜΑΓΝΗΣΙΟ
Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που μπορεί να βρεθεί σε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων αμυγδάλων, σπόρων κολοκύθας, μαύρης σοκολάτας και σπανάκι. Διατίθεται επίσης σε μορφή κάψουλας και ως επίκαιρη λύση.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κορεατικής Ιατρικής Επιστήμης διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με ινομυαλγία έχουν χαμηλότερα επίπεδα μαγνησίου, καθώς και άλλα μέταλλα στο σώμα τους. Με βάση αυτά τα ευρήματα, μια άλλη ερευνητική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Ολοκληρωμένης Ιατρικής, επεδίωκε να προσδιορίσει τις επιδράσεις του μαγνησίου, που εφαρμόζονται τοπικά, σε άτομα με ινομυαλγία. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη έλαβαν ένα διάλυμα ψεκασμού 400 χιλιοστογράμμων μαγνησίου στα χέρια και στα πόδια τους, δύο φορές την ημέρα, για ένα μήνα. Τα ευρήματα έδειξαν θετικά αποτελέσματα, με συνολική βελτίωση στα συμπτώματα της ινομυαλγίας.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ
Παρενέργειες και κίνδυνοι
Τα βότανα και τα συμπληρώματα διατίθενται εύκολα στα καταστήματα και στο διαδίκτυο. Κατασκευάζονται από πολλές εταιρείες, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο εξωτερικό. Είναι σημαντικό να μην υποθέσουμε ότι η εύκολη πρόσβαση, μεταφράζεται σε συνολική ασφάλεια. Πολλά συμπληρώματα, όπως το St. John’s Wort, μπορούν να παρεμβαίνουν σε άλλα φάρμακα που μπορεί να παίρνετε ήδη. Άλλοι, όπως το α-λιποϊκό οξύ, μπορεί να έχουν παρενέργειες, όπως ο ερεθισμός του δέρματος. Η μελατονίνη μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους σε μερικούς ανθρώπους. Το Ginseng μπορεί να επιδεινώσει την αϋπνία σε μερικούς ανθρώπους, παρόλο που βοηθά στην ανακούφιση της αϋπνίας σε άλλους.

Συμπληρώματα βοτάνων απαιτούνται για την τήρηση των οδηγιών παρασκευής, που έχουν θεσπιστεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Ωστόσο, θεωρούνται συμπληρώματα διατροφής, όχι φάρμακα ή τρόφιμα. Για να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεάσουν αυτά τα προϊόντα, επικοινωνήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Επιλέξτε προϊόντα που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ποτέ μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση στην ετικέτα. Αγοράστε μόνο βότανα και συμπληρώματα από αξιόπιστες μάρκες που συνιστώνται από το γιατρό σας.

Η ινομυαλγία είναι μια χρόνια κατάσταση που προκαλεί εκτεταμένο πόνο και άλλα συμπτώματα, όπως κόπωση. Η αιτία της είναι άγνωστη, αλλά τα συμπτώματά της μπορεί να βελτιωθούν με ιατρική περίθαλψη και με βότανα και συμπληρώματα. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον παροχέα υγειονομικής περίθαλψης πριν δοκιμάσετε κάποιο φυτικό συμπλήρωμα για ανακούφιση των συμπτωμάτων της ινομυαλγίας.

Overview

Fibromyalgia is a chronic disorder. Symptoms include fatigue, brain fog, and widespread pain. People with this condition often have sensitive, painful points in specific areas of their body. People with fibromyalgia also have chronic pain in muscles, ligaments, and joints. This pain comes and goes over time.

Fibromyalgia’s cause is unknown. It may be related to the way the brain processes pain signals. (See FLAVON )

Treatment for fibromyalgia centers upon symptom relief. Treatments may include medication, lifestyle changes, and holistic options. There is no one remedy that works for everyone. Herbs and supplements may help. Read on to find out more about these natural remedies.

PANAX GINSENG
Panax ginseng

This plant is also known as Asian ginseng, Korean ginseng, and Chinese ginseng. It is available as an herbal supplement. The average recommended dosage is 200 to 500 milligrams daily. Panax ginseng can also be found in teabag form, and as a root, in its natural state. You can use 1 teaspoon of chopped, boiled root to make 1 cup of tea. While relatively new to the Western world, ginseng has been used medicinally throughout Asia, for thousands of years. A study on Panax ginseng use in people with fibromyalgia indicated that it is effective for reducing pain, and the number of tender points found on the body. The same study also indicated that ginseng may:

  • improve quality of sleep
  • decrease fatigue
  • improve overall life satisfaction
ST. JOHN’S WORT
St. John’s wort

A flowering herb, St. John’s Wort is available in tablet and capsule form. St. John’s Wort is also available as an extract, in oil form. Its recommended dosage ranges from 250 to 300 milligrams, taken two to three times daily.

St. John’s Wort can negatively interact with certain medications, including antidepressants and birth control pills, so it’s important to discuss its use with your doctor. St. John’s Wort may help alleviate depression in people with fibromyalgia. It may also help reduce inflammation.

MELATONIN
Melatonin

Melatonin is a natural hormone. It’s produced in the pineal gland, which is located in the brain. Melatonin is also manufactured synthetically, and is available in supplement form. This hormone helps to regulate sleep cycles, which can make it beneficial to people with fibromyalgia. Poor quality of sleep and exhaustion are common symptoms of this condition. Melatonin may help improve sleep quality and reduce fatigue. Its recommended dosage ranges from 0.3 to 5 milligrams daily.

CHLORELLA PYRENOIDOSA
Chlorella pyrenoidosa

Chlorella pyrenoidosa is an alga harvested from freshwater sources. It is high in many macronutrients, including vitamins, minerals, and protein. It is available in supplement form. A study found that people with fibromyalgia experienced better quality of life, due to an overall reduction in symptoms, when taking chlorella in supplement form. Study participants were given a combination of 10 grams of pure chlorella as a tablet, plus mL of a liquid containing chlorella extract daily, for two to three months.

ALCAR
Acetyl L-carnitine (ALCAR)

ALCAR is an amino acid produced naturally by the body. It is also manufactured synthetically, and available in supplement form. A study, reported in Clinical and Experimental Rheumatology, indicated that ALCAR may reduce pain and depression in people with fibromyalgia. Some participants in the study were given a dosage of 1500 milligrams of ALCAR daily for 12 weeks. Others were given duloxetine, an antidepressant. Both groups showed an improvement in symptoms, although researchers indicated that more studies are needed.

ALPHA-LIPOIC ACID
Alpha-lipoic acid

Alpha-lipoic acid is an antioxidant that exists in every cell of the body. It is also found in foods, such as brewer’s yeast, spinach, red meat, and organ meats. Alpha-lipoic acid can be taken as a supplement in capsule form. It can also be given via injection. It may help reduce diabetic nerve pain.

Alpha-lipoic acid may also plus protect the brain and nerve tissue from damage caused by free radicals. Due to alpha-lipoic acid’s positive effect on diabetic nerve pain, a trial study is currently underway, designed to analyze its potential for reducing pain in people with fibromyalgia.

MAGNESIUM
Magnesium

Magnesium is a mineral that can be found in a wide range of foods, including almonds, pumpkin seeds, dark chocolate, and spinach. It is also available in capsule form, and as a topical solution.

study reported in the Journal of Korean Medical Science found that women with fibromyalgia have lower levels of magnesium, as well as other minerals in their bodies. Based upon these findings, another research study, published in the Journal of Integrative Medicine, sought to determine the effects of magnesium, applied topically, to those with fibromyalgia. Study participants received a sprayed-on solution of 400 milligrams of magnesium to their arms and legs, two times a day, for one month. Findings indicated positive results, with an overall improvement in fibromyalgia symptoms.

SIDE EFFECTS AND RISKS
Side effects and risks

Herbs and supplements are readily available in stores and online. They are manufactured by many companies, both in the United States and abroad. It’s important not to assume that easy access, translates into overall safety. Many supplements, such as St. John’s Wort, can interfere with other medications you may already be taking. Others, such as alpha-lipoic acid, may have side effects, such as skin irritation. Melatonin may cause headaches in some people. Ginseng may exacerbate insomnia in some people, even though it helps to alleviate insomnia in others.

Herbal supplements are required to meet manufacturing guidelines, established by the Food and Drug Administration (FDA). However, they are considered dietary supplements, not drugs or food. To determine how these products will affect you, check with your healthcare provider. Choose products manufactured in the United States. Never exceed the recommended dose on the label. Only purchase herbs and supplements from trusted brands that are recommended by your doctor.

Fibromyalgia is a chronic condition which causes widespread pain and other symptoms, such as fatigue. Its cause is unknown, but its symptoms may be improved by medical treatment, and by herbs, and supplements. It is important to check with your healthcare provider before trying any herbal supplement for fibromyalgia symptom relief.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!