Αρχική VivamusΣυμβουλες Υγιεινή στο σπίτι, μάθε τα μυστικά!

Υγιεινή στο σπίτι, μάθε τα μυστικά!

by NIKOLE

Υγιεινή στο σπίτι, μάθε τα μυστικά!

για να μην ζούνε μαζί σου αμέτρητα μικρόβια καθημερινά!

Μετά την επίσκεψη πελάτισσας μας στις αρχές του Οκτώβρη το γεμάτο πληγές σώμα της έψαχνε ανακούφιση.Η εκζεματική δερματίτιδα με σημάδια ψωρίασης, για την οποία είχε επισκεφθεί γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και ψυχολόγο, δεν κατάφεραν να της δώσουν λύσεις. Σημαντικός λόγος ήταν το βασικό πλεονέκτημα που έχουμε μέσω συσκευής βιοσυντονισμού Sensitiv imago μέσω της οποίας έχουμε εικόνα με μεγάλη ακρίβεια. Είτε αφορά στην επιβάρυνση από βλαβερούς μικροοργανισμούς ενεργούς, ή των αυγών τους, τα οποία και δημιουργούν τοξίνωση, είτε αφορά στην κυτταρική μνήμη. Μετά την χαρτογράφηση, διαπιστώσαμε ότι ακάρεα μαζί με άλλους μικροοργανισμούς  δημιουργούσαν τις πληγές οι οποίες ταλαιπωρούσαν το κορμί της με έντονη φαγούρα. Ξεκινήσαμε συνεδρίες βιοσυντονισμού και ταυτόχρονα τη λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων.

Ο λόγος που συμπεριλαμβάνουμε αυτό το άρθρο, είναι γιατί από τη συζήτηση που κάναμε για το χώρο της, διαπιστώσαμε την άγνοια που υπάρχει σχετικά με το χώρο μας και την ανάγκη πραγματικού καθαρισμού. Παρακάτω λοιπόν θα ενημέρωθείτε για τα απλά είδη νοικοκυριού που πρέπει να αντικαθιστούμε ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες.

Στρώματα

Αντικαταστήστε το στρώμα σας κάθε 8 χρόνια,η αντικατάσταση του κάθε 7-10 χρόνια προτείνεται, ανάλογα με τη συντήρησή του και το πόσο άνετο είναι. Η αλήθεια είναι ότι η “ζωή ενός στρώματος” ποικίλλει σημαντικά, εξαρτάται όμως, από τον τρόπο με τον οποίο το φροντίζετε, το καθαρίζετε τον τρόπο που κοιμάστε σε αυτό και πόσο συχνά το περιστρέφετε. Μη ξεχνάτε ότι το στρώμα, είναι το αντικείμενο του σπιτιού με τη μεγαλύτερη χρήση. Για την ακρίβεια, αν κοιμάστε οχτώ ώρες κάθε βράδυ, σε ένα χρόνο θα έχετε περάσει 3.000 ώρες πάνω σε αυτό. Μετά από δέκα χρόνια, θα φτάσετε τις 30.000 ώρες στο ίδιο κρεβάτι. Βασικά σημάδια για την ανανέωσή σου ίσως και πριν τα 8 χρόνια είναι όταν αρχίζουν να φθίνουν τα χαρακτηριστικά άνεσης και η ικανότητα στήριξής τους. Επιπλέον εάν ξυπνάτε με αίσθημα μεγαλύτερης κόπωσης από αυτή που είχατε όταν ξαπλώσατε. Είναι σημαντικό να ξυπνάτε νιώθοντας ξεκούραστοι και ανανεωμένοι – ή αν νιώθετε κάποιο πόνο ή δυσφορία – είναι βέβαιο ότι έχετε αργήσει να το αντικαταστήσετε. Επίσης απαραίτητος ο πλήρης καθαρισμός από ακάρεα τακτικά, υπάρχουν ειδικές σκούπες.

Σφουγγάρια

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνουν τα σφουγγάρια εστία βακτηρίων. Μπορούν να μεταδώσουν μικρόβια στα χέρια σας και στη συνέχεια στο φαγητό σας. Ή αν έχετε κάποιο κόψιμο στο χέρι σας, τα βακτηρίδια μπορούν να εισέλθουν στο σώμα σας με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα κι αν μετά από κάθε χρήση βράζετε τα σφουγγάρια ή τα “ψήνετε” σε φούρνο μικροκυμάτων,οι επιστήμονες λένε ότι είναι καλύτερο να τα αντικαθιστούμε μία φορά την εβδομάδα!

Μαξιλάρια

Το μαξιλάρι που χρησιμοποιείτε στον ύπνο σας με το πέρασμα του χρόνου χάνει τόσο το σχήμα όσο και τη σταθερότητά του.Επίσης, απορροφά τον ιδρώτα, το”λάδι”- λίπος και τα κύτταρα του δέρματος που αποβάλλονται ενώ κοιμόμαστε. Συνιστάται λοιπόν να αντικαθιστάτε τα παλιά σας μαξιλάρια με καινούργια κάθε 2 χρόνια – νωρίτερα αν είναι επίπεδα, άμορφα ή παραμένουν διπλωμένα αφού τα λυγίσετε στο μισό.

Οδοντόβουρτσα

Με καθαρισμό των δοντιών δύο φορές την ημέρα, οι τρίχες της οδοντόβουρτσας σας γεμίζουν με βλαβερούς μικροοργανισμούς με την πάροδο του χρόνου. Για καλύτερα αποτελέσματα καθαρισμού, συνιστάται να την αλλάζετε κάθε 3 έως 4 μήνες. Ιδανικά κάθε 2 μήνες.

Αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη

Τα αντικολλητικά δοχεία και τα σκεύη με γρατζουνιές, αυλακώσεις ή πολυτετραφθοροαιθυλένιο (Teflon) θα πρέπει να βρίσκονται στον κατάλογο αντικατάστασης των μαγειρικών σκευών.
Επιπλέον σύμφωνα με διάφορα άρθρα καθώς και το άρθρο της Καθημερινής <ahref=”http://www.kathimerini.gr/449501/article/epikairothta/ellada/epivlaves-yliko-se-mageirika-skeyh”>”Επιβλαβές υλικό σε μαγειρικά σκεύη” αναδεικνύεται ως «Δούρειος ίππος» για την υγεία και το περιβάλλον η σύνθετη χημική ουσία PFOA (υπερφθορο-οκτανοϊκό οξύ), η πρώτη ύλη παρασκευής του τεφλόν, που χρησιμοποιείται ως επίστρωση στα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη. Θα προτείναμε την επιστροφή στα πήλινα ή γυάλινα σκεύη.

Καλλυντικά

Ενώ τα προϊόντα διαφέρουν, και φυσικά με προτεραιότητα σε βιολογικά καλλυντικά, ένας καλός κανόνας είναι να αντικαθίστανται στο 6μηνο σημάδι για να μην έχετε δυσάρεστες συνέπειες από τα βακτηρίδια. Επιπλέον, αν  το έχετε χρησιμοποιήσει σε μολυσμένο δέρμα ή μάτια επίσης.

Βούρτσες Μακιγιάζ

Πλύνετε τους εφαρμοστές τακτικά με ζεστό νερό και ένα ήπιο σαπούνι για να τους κρατήσετε αρκετά καθαρούς για να τους χρησιμοποιήσετε για κάποιο χρονικό διάστημα. Ακολουθήστε αυτό το πρόγραμμα: μία φορά την εβδομάδα για εργαλεία που χρησιμοποιούν υγρό μακιγιάζ. δύο φορές την εβδομάδα για εφαρμοστές μακιγιάζ ματιών. Οι βούρτσες για ξηρό μακιγιάζ μπορούν να διαρκέσουν ένα μήνα μεταξύ του καθαρισμού. Αντικαταστήστε τα μόλις φθαρούν.

Φίλτρα αέρα

Τα φίλτρα του συστήματος HVAC Heating, Ventilation, Air Conditioning (θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού) πρέπει να συνοδεύονται από οδηγίες που θα σας ενημερώνουν για την συχνότητα αντικατάστασής τους, αλλά η ΕΡΑ  Environmental Protection Agency ( “Αρχή Περιβαλλοντικής Προστασίας”)  συνιστά κάθε 60-90 ημέρες ως γενικό οδηγό. Εάν φαίνονται ιδιαίτερα κολλώδη ή βρώμικα, αλλάξτε τα πιο γρήγορα την επόμενη φορά.

Φάρμακα

Οι κατασκευαστές υποχρεούνται να θέτουν τις ημερομηνίες λήξης των φαρμάκων τους. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τη λήξη τους, αλλά  καλύτερα να τα διατηρείτε μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία. Τα περισσότερα φάρμακα που έχουν λήξει  μπορεί να αποδειχθούν και επικίνδυνα. Στα περισσότερα φαρμακεία υπάρχουν κάδοι απόσυρσης φαρμάκων. Καλό είναι να μην τα συμπεριλαμβάνετε στα υπόλοιπα σκουπίδια.

Καλώδια προέκτασης

Κάθε σημάδι φθοράς σε ένα καλώδιο επέκτασης σημαίνει ότι είναι καιρός να το πετάξετε. Ρωγμές, βλάβες ή προβλήματα με το βύσμα ή τις προεξοχές μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο πυρκαγιάς. Ελέγξτε τα καλώδια πριν από τη χρήση. Μην τα συνδέετε με πολλές συσκευές ούτε να τα βάζετε κάτω από χαλιά.

Συναγερμοί καπνού

Ελέγξτε την ημερομηνία του κατασκευαστή στο συναγερμό καπνού. Αν είναι πριν από 10 χρόνια ή περισσότερο, πάρτε ένα νέο. Αυτό ισχύει για συναγερμούς που τροφοδοτούνται από μπαταρίες 9-volt, μπαταρίες λιθίου ή εκείνες που είναι συνδεδεμένες στο σπίτι σας. Βέβαια το καλύτερο είναι να μην καπνίζετε πόσο μάλλον μέσα στο σπίτι! Ούτε φυσικά και να ενδίδετε στη χρήση τους από τους επισκέπτες σας στο χώρο σας! Οι τοίχοι και γενικότερα ο χώρος σας γεμίζει από όλες αυτές τις χημικές τοξικές ουσίες (5000 περίπου!) με τη νικοτίνη, οι οποίες κολλάνε και δε φεύγουν. Τις αναπνέετε και επιβαρύνεστε κάθε στιγμή που βρίσκεστε σε αυτόν το χώρο με τις ανάλογες συνέπειες και με προτεραιότητα αναπνευστικά προβλήματα.

Επαφή Θήκη φακών

Για να διατηρήσετε την επαφή σας καθαρή, ξεπλύνετε με φρέσκο ​​αλατούχο διάλυμα, όχι μόνο νερό, μετά από κάθε χρήση. Πετάξτε το για ένα νέο κάθε 3 μήνες. Σπασμένες θήκες ή με ρωγμές αποτελούν εστία βακτηριδίων,  οπότε αντικαταστήστε τες αμέσως.

Ηλεκτρονικά Είδη

Είστε έτοιμοι να απαλλαγείτε από τον υπολογιστή, την τηλεόραση, το κινητό σας ή άλλο gadget; Κάντε το σωστά: Ελέγξτε πρώτα με τον κατασκευαστή για να δείτε εάν έχουν πρόγραμμα ανακύκλωσης ή δωρεάς. Ή καλέστε το τοπικό σας κέντρο ανακύκλωσης, ώστε τα gadget σας να μην καταλήγουν σε χώρο υγειονομικής ταφής.

Μπαταρίες

Πολλοί πετούν τις συνηθισμένες μπαταρίες (AA, AAA, μαγγάνιο και άνθρακα-ψευδάργυρο) με τα υπόλοιπα σκουπίδια. Καλό είναι να τηλεφωνήσετε στο τοπικό σας κέντρο ανακύκλωσης για να μάθετε άλλες επιλογές για αυτά τα τροφοδοτικά μιας χρήσης. Νικέλιο-κάδμιο ή μικρές σφραγισμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες μολύβδου οξέος έχουν τοξικά μέταλλα σε αυτά που είναι κακό για το περιβάλλον και το ανθρώπινο σώμα. Θα χρειαστεί να βρείτε μια εγκατάσταση απόρριψης ή μια εταιρεία ανακύκλωσης. Πολλές εταιρείες όπως η Cosmote, Γερμανός ή τα καταστήματα με τέτοια είδη, διαθέτουν  ειδικές κατασκευές για τη μη επιβλαβή απόσυρσή τους.

Χρώμα

Τα χρώματα γενικά κυρίως όμως τα λάτεξ με βάση το νερό, που δεν έχουν αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί να σπάσουν σε λίγους μήνες ή και νωρίτερα. Αν παρατηρήσετε ότι το δοχείο έχει διογκωθεί, υπάρχει πιθανώς μια συσσώρευση βακτηρίων που παράγουν αέριο μέσα. Καλέστε το Δήμο για να μάθετε πώς μπορείτε να το ξεφορτωθείτε με ασφάλεια.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!